Guido Belcanto - Teatro Fantastico - Rotterdam (2 juli 1988)


Guido Belcanto - Op Zoek Naar Romantiek (1989)

Een jaar voor het uitbrengen van zijn eerste album 'Op Zoek Naar Romantiek' trad de koning van het Vlaamse levenslied op op het festival 'Teatro Fantastico' in Rotterdam. Dit festival wordt wel gezien als de voorloper van het jaarlijks terugkerende festival 'De Parade'. De liedjes van Guido Belacanto's eerste album gaan net als zijn daarop volgende over het echte leven, en gebroken harten zijn daar dikwijls een onderdeel van. Tegen alle trends in houdt hij dit genre nu al drie decennia vol, zonder compromissen en met overtuiging en passie gebracht. 
Bijgebleven zijn de vertolking van 'Plastic Rozen Verwelken Niet' en 'Op Het Canvas Van De Botsauto's'. Levensliederen op z'n leukst!

[Een verslag van een live optreden van Guido Belcanto uit 2013 volgt later op LiveLifeConcerts]







Guido Belcanto - Op Het Zeildoek Van De Botsauto's
TV-programma 'Moet Kunnen' (1989)




Guido Belcanto - Plastic Rozen Verwelken Niet
TV-programma 'Klim Op' (1988)



Artikel 'Het Vrije Volk' (1988)



________________________________________________





WE WANT MORE...WE WANT MORE...WE WANT MORE...


Strips In Stereo

Striptkenaars Jean-Marc van Tol en Gerrit de Jager kwamen in 2006 op het idee om een stripboek uit te geven met verstrippingen van bekende Nederlandse songs door een aantal van de belangrijkste Nederlandse striptekenaars. Het resulteerde in 'Strips In Stereo', een verzameling van veertien strips met een cd met daarop de bijbehorende liedjes. Ook Guido Belcanto stond met een van zijn liedjes in het boek. Het nummer 'De Verpleegster' werd verstript door Marc Retera.

Strips In Stereo (2006)

Guido Belcanto - De Verpleegster 
Album 'Zeerover Zonder Boot' (1998)

Reacties