Curtis Mayfield - Arena - Rotterdam (8 februari 1984)

Curtis Mayfield Arena Rotterdam 1984


Curtis Mayfield Superfly
Curtis Mayfield - Superfly (1972)
Curtis Mayfield (1942-1999) begon zijn zangcarrière bij 'The Impressions', en scoorde daarmee hits als 'People Get Ready' en 'We're A Winner'. In 1970 verliet hij The Impressions en begon een solo carrière. Zijn grootste succes had hij met het album 'Superfly' wat in 1972 uitkwam. Op dit album uitte hij grote zorgen over het toenemende drugsgebruik. Samen met Stevie Wonder en Marvin Gaye werd hij als een van de belangrijkste ariesten gezien die politiek geëngageerde soul brachten in het begin van de jaren zeventig. In 1990 raakte Curtis Mayfield verlamd toen tijdens een optreden in Brooklyn New York een lichtbak op hem viel. In Rotterdam werd zijn optreden overschaduwd door een bromtoon uit de speakers. Toch blijft het een prachtige herinnering om deze grote artiest te hebben zien optreden.



Concertrecensie 'Het Vrije Volk' (1984)




Curtis Mayfield - Move On Up
Live@Montreux (1987)
Curtis Mayfield - Vocals, Guitar
Benny Scott - Bass
Frank Amato - Keyboards
Lee Goodness - Drums



________________________________________________





WE WANT MORE...WE WANT MORE...WE WANT MORE...





Superfly

'Superfly' is het album waarmee Curtis Mayfield in 1972 definitief naam maakt. Met geweldige teksten en begeleid door uitstekende arrangementen, wah-wah gitaren en een stuwende percussie. Het titelnummer werd één van zijn bekendste nummers. Hieronder een geweldige live uitvoeringen van het nummer 'Freddie's Dead'.




Curtis Mayfield - Freddie's Dead
Live (1973)



________________________________________________



Documentary

In onderstaande 2 uur durende documentaire, die gefilmd werd tussen 1965 en 1973, zien we beelden van optredens van 'The Impressions' (de eerste band van Curtis) en beelden van Curtis Mayfield als solo artiest. Ook zijn er interviews te zien van Fred Cash en Sam Gooden van The Impressions, producer Johnny Pate, Altheida Mayfield, Chuck D, Carlos Santana en Curtis zelf.



Documentary 'Movin On Up'
Curtis Mayfield & The Impressions


Reacties

  1. Wat mooi dat je deze geweldige artiest aan de lijst kan toevoegen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten