The Neville Brothers - North Sea Jazz Festival - Rotterdam (2006)

The Neville Brothers Rotterdam North Sea Jazz Festival

The Neville Brothers Yellow Moon 1989
The Neville Brothers - Yellow Moon (1989)
In 2006 stonden The Neville Brothers voor de vijfde maal op het North Sea Jazz Festival. De in New Orleans ontstane band bestaat uit de broers Aaron, Charles, Cyril en Arthur Neville. In 1977 maakten ze voor het eerst muziek onder de naam 'The Neville Brothers'. De jaren ervoor hadden enkele van de broers al in diverse bandjes gezeten, zoals 'The Meters', en ook solo waren er al nummers uitgebracht. Zo had zanger Aaron Neville al in 1966 een solo-hit met het nummer 'Tell It Like It Is'. Veelvuldig toeren had de band maar matig succes gebracht, maar met het door Daniel Lanois geproduceerde album 'Yellow Moon' werd in 1989 alsnog een wereldhit gescoord. De jaren daarna werd er vooral veel live opgetreden en had Aaron Neville samen met Linda Ronstadt nog succes met het nummer 'Don't Know Much'. Op het North Sea Jazz Festival lieten de heren vooral zien dat het muzikaal dik in orde was, met een hoofdrol voor zanger Aaron Neville.



The Neville Brothers - Yellow Moon
Live@Austin City Limits, Austin Texas (2005)
Aaron Neville - Vocals
Art Neville - Vocals, Organ
Cyril Neville - Vocals, Percussion
Ivan Neville Vocals, Keyboards
Charles Neville - Horns
Ian Neville - Guitar
Makuni Fukuda - guitar
Nick Daniels - Bass
Willie Green - Drums



________________________________________________




WE WANT MORE...WE WANT MORE...WE WANT MORE...





Guests

In 1989 vertolkte Aaron Neville zijn allereerste solo-hit uit 1966 'Tell It Like It Is' live op het podium met zijn broers Ă©n met gastmuzikanten Gregg Allman en Bonnie Raitt. Dit alles onder leiding van de musical director Herbie Hancock.



The Neville Brothers ft. Gregg Allman and Bonnie Raitt - Tell It Like It Is
Live (1989)



________________________________________________



More guests

In diezelfde show uit 1989 was er ook een gastoptreden van John Hiatt. Samen met The Neville Brothers zette hij een prachtige versie neer van het nummer Yellow Moon.



The Neville Brothers ft. John Hiatt - Yellow Moon
Live (1989)



________________________________________________



Sister Rosa

Van het album 'Yellow Moon' komt ook het nummer 'Sister Rosa', een hommage aan een vrouw die sinds 1955 gestreden heeft tegen racisme en discriminatie. De videoclip bij dit nummer werd geproduceerd door Jonathan Demme, die ook verantwoordelijk was voor de concertregistratie van de Talking Heads film 'Stop Making Sense'. Het nummer geeft zowel qua tekst als beeld goed weer hoe het er in Amerika aan toe ging in de jaren vijftig.


The Neville Brothers - Sister Rosa
Official Videoclip produced by Jonathan Demme (1989)



________________________________________________



Dr. John

Ook uit New Orleans: Dr. John, aka The Nighttripper. Dr. John is een pseudoniem voor Mac Rebennack. Met zijn album 'Right Place Wrong Time' verwierf hij wereldwijde bekendheid. Samen met The Neville Brothers speelde hij het gelijknamige nummer van zijn album live in 1991. 



The Neville Brothers ft. Dr. John - Right Place Wrong Time
Live@Municipal Auditorium New Orleans (1991)









Reacties