Julien Clerc - Carré - Amsterdam (14 mei 2007)

Juliën Clerc Carré Amsterdam 2007

Julien Clerc, de Fransman die in zijn beginperiode menig vrouwenhart op hol bracht en dat nog steeds doet trad in 2007 op in een uitverkocht Carré in Amsterdam. Zijn prachtige stem had nog niets aan kracht ingeboet. En nog steeds zingt hij zijn Franse chansons met veel passie. Zijn eerste album no.7 verscheen in 1975 en in totaal bracht hij 21 albums uit. In Amsterdam was hij met een kleine band bestaande uit nog twee musici, die ieder minimaal vier muziekinstrumenten tot in de perfectie beheersten.  Hij wist de zaal weer helemaal met zijn muziek te omarmen en niet in de laatste plaats de aanwezige dames. Aan het eind van het concert gingen meerdere dames (op leeftijd) naar het podium om een roos te overhandigen. Julien Clerc, het blijft een prachtige stem die ook nog eens prachtige liedjes maakt.



Julien Clerc - Ma Preference
Live (2007)



Julien Clerc - Jaloux De Tout
Live (2007)




________________________________________________




WE WANT MORE...WE WANT MORE...WE WANT MORE...





Recorded in...

Julien Clerc - Si j'etais elle
Julien Clerc - Si j'etais elle (2000)

In 2001 maakte Julien Clerc een uitstapje naar Amerika. Zijn in 2000 uitgebrachte album 'Si j'etais elle' nam Julien Clerc daar op met een keur aan Amerikaanse studiomuzikanten. Op de grotendeels door Julien Clerc en Carla Bruni geschreven nummers spelen onder andere Leland Sklar, Michael Landau, Dean Parks, Nathan East, Paulinho da Costa en Jerry Hey mee.


Julien Clerc - Si j'etais elle
Live@Salle Pleyel (2018)



Julien Clerc - Si j'etais elle
Album Version (2000)



________________________________________________



Duo's


Ondanks dat hij als solo artiest de meeste van zijn liedjes alleen vertolkte zijn er toch een aantal voorbeelden te vinden van opnames waar hij met zowel Nederlandse als Franse coryfeeën samenwerkte. Naast Zaz, de Franse popsensatie van de laatste jaren, had Julien Cerc ook een duet met onze eigen Rob de Nijs en trad hij op in de Willem Ruis Show.


Julien Clerc - This Melody
Live@Willem Ruis Show / Dutch Television (1982)




Julien Clerc et Zaz - Ce n'est rien
Live@Le Grand Show (2015)



Julien Clerc & Rob de Nijs - Eén Melodie (2007)


Reacties