Melody Gardot - North Sea Jazz Festival - Rotterdam (12 juli 2015)

Melody Gardot North Sea Jazz Festival Rotterdam 2015

Hypnotiserend. Zo kan je het concert van Melody Gardot op het North Sea Jazz Festival het best omschrijven. Melody Gardot, de zangeres die op haar negentiende een fietsongeluk kreeg en hierdoor een tijd liggend op bed moest herstellen. Voor het ongeluk speelde ze piano, maar omdat zitten niet mogelijk was kon ze daar niet mee verder. Haar arts adviseerde haar om te proberen gitaar te spelen, liggend op haar rug.

Melody Gardot Currency Of Man
Melody Gardot - Currency of Man (2015)

Op het festival presenteerde Melody Gardot haar nieuwe album 'Currency of Man', een prachtig album wat geproduceerd werd door Larry Klein. Op het album staan prachtige ingetogen stukken waarin invloeden van jazz, soul en zelfs gospel te horen zijn.

In een volle Amazon zaal gaf Melody Gardot een fascinerende set met ondermeer een ode aan de overleden jazzmuzikant Charles Mingus. Minimaal pianospel, dubbel geblazen sax, prachtige zweverige vocalen én een prachtig geluid maakten van het concert een bijna spirituele beleving.




Melody Gardot - Preacherman
Live@The Olympia Paris (2015)
Melody Gardot - Vocals, Guitar, Piano
Mitchell Long - Guitar
Edwin Livingston - Bass
Charles Staab - Drums
Devin Greenwood - Keyboards
Irwin Hall - Saxophone
James Casey - Saxophone
Shareef Clayton - Trumpet






Melody Gardot - Baby I'm A Fool
Live@The Olympia Paris (2015)






Melody Gardot - Same To You
Live@Later... with Jools Holland (2015)





________________________________________________





WE WANT MORE...WE WANT MORE...WE WANT MORE...





Sunset in the Blue

Op haar nieuwste album 'Sunset in the Blue' wordt Melody Gardot bijgestaan door producer Larry Klein, componist Vince Mendoza en de legendarische geluidstechnicus Al Schmitt (Frank Sinatra, Bob Dylan, Joao Gilberto, Paul McCartney). Op het album staan zowel covers als originele composities. Melody Gardot nodigde enkele artieste wereldwijd uit om virtueel mee te werken. Ook verleende het Royal Philarmonic Orchestra zijn medewerking.



Melody Gardot feat. António Zambujo - C'est Magnifique
Live@Namouche Studios Lisbon (2020)

Reacties