Gruppo Sportivo - Lazy Sonnie Afternoon - Son en Breugel (2 juli 2023)

Gruppo Sportivo Lazy Sonnie Afternoon Son en Breugel 2 juli 2023

Gruppo Sportivo Spotify Tour

De in 2022 gestarte Gruppo Sportivo 'Spotify Tour' werd na bewezen succes in 2023 opgevolgd door de 'Refreshed Spotify Tour'. Naast grote concertpodia als Paradiso Amsterdam en Het Paard in hun eigen stad Den Haag kwam de groep op zondag 2 juli naar de mooie kloostertuin 'De Sonnerie' in Son en Breugel. Als afsluiter van het kleinschalige festival 'Lazy Sonnie Afternoon' kwamen al hun meest gestreamde Spotify hits voorbij. 

Gruppo Sportivo Lazy Sonnie Afternoon Son en Breugel 2 juli 2023


Tot de vaste kern van de oorspronkelijke in 1976 opgerichte band behoren zanger en gitarist Hans Vandenburg, toetsenist Peter Callicher en drummer Max Mollinger. Ook al enige tijd bij de band zijn Inge Bonthond en Lies Schilp, oftewel 'De Bombita's', de voormalige achtergrondzangeressen van Herman Brood. Aangevuld met bassist Tim Barning en, speciaal voor de 'Refreshed Tour', saxofonist Wouter Kiers.
Hoogtepunten waren natuurlijk de nummers van het album '10 Mistakes' uit 1978, maar ook recente nummers van het album 'Great' uit 2018 waren top. Hans Vandenburg was ouderwets op dreef. Hij was niet alleen goed bij stem, maar maakte ook regelmatig tussen de nummers door  gebruik van zijn droge humor. Ondanks het feit dat het geluid stevig was moest hij toch even een subtiele sneer uitdelen aan met elkaar pratende toeschouwers achterin de zaal/tuin. Met de tekst 'of ook achterin alles goed te horen was...' wist hij dit publiek toch even op hun plaats te zetten.
al met al ouderwets genieten!



Gruppo Sportivo - Rock & Roll
Live@P60, Amstelveen (2023)
Hans Vandenburg - Lead Vocal, Guitar
Peter Callicher - Keyboards
Max Mollinger - Drums
Tim Barning - Bas
Wouter Kears - Saxophone
Inge Bonthond - Background Vocals
Lies Schilp - Background Vocals



________________________________________________




WE WANT MORE...WE WANT MORE...WE WANT MORE...





Tub For Two

Op het meest recente album van Gruppo Sportivo 'Great' staat het nummer 'Tub For Two'. Dit nummer is een remake van het reeds in 1980 geschreven nummer met dezelfde titel. Hieronder twee versies, een uit 1983 en een uit de recente Spotify Refreshed Tour.


Gruppo Sportivo - Tub For Two
Live@TV Show 'Je Ziet Maar' (1983)
Hans Vandenburg - Lead Vocal, Guitar
Peter Callicher - Keyboards
Max Mollinger - Drums
Dicky Schulte Nordholt - Bas
Michel van Leeuwen - Guitar
Jose van Iersel - Background Vocals
Lies Schilp - Background Vocals



Gruppo Sportivo - Tub For Two
Live@Paard, Den Haag (2023)


________________________________________________



Posthumourly

Hans Vandenburg Posthumourly 2020
Hans Vandenburg - Posthumourly (2020)
Naast zijn band Grupo Sportivo heeft Hans Vandenburg ook een vijftal solo albums gemaakt. Dit omdat hij volgens eigen zeggen teveel nummers op de plank heeft liggen om deze allemaal met Gruppo uit te brengen. Op zijn laatste bij leven uitgebrachte album 'Posthumourly' uit 2020 antwoord hij op de vraag waarom hij zijn posthume album nu al uitbrengt; "omdat ik er graag bij ben". Dit tekent zijn altijd aanwezige licht cynische humor die zeker ook in al zijn liedjes zijn terug te vinden.



Hans Vandenburg - Mister Smile
Official Videoclip from the album 'Posthumourly' (2020)


________________________________________________




Rock City

Den Haag, de stad waar popbandjes in de jaren 60 en 70 als paddestoelen uit de grond schoten. En niet zomaar bandjes, maar bands die naam maakten, niet alleen in Nederland maar ook over de hele wereld. Over deze popstad is terecht in 2022 een film gemaakt genaamd 'Rock City'. In deze film komen bands voorbij als The Motions, Q65, Livin' Blues, The Golden Earing, Shocking Blue én natuurlijk Gruppo Sportivo.



Rock City - The Life We Live
Official Movie Videoclip (2022)



________________________________________________




Lyrics!

Dat Hans Vandenburg zijn teksten doordrenkt met humor en dikwijls een licht cynische ondertoon is bekend. Hieronder een prachtig voorbeeld. Luister maar eens naar het nummer 'Everybody Happy' van het album 'Topless 16' uit 2004 en vergeet het einde niet!


Gruppo Sportivo - Everybody Happy
From the album 'Topless 16' (2004)

Reacties