Gruppo Sportivo - Rotown - Rotterdam (14 oktober 2012)

Gruppo Sportivo Rotown Rotterdam 2012

Gruppo Sportivo 10 Mistakes

Heel toevallig verscheen in dezelfde week dat 'The Sex Pistols' het legendarische album 'Never Mind The Bollocks' uitbrachten, ook het album '10 Mistakes' van Gruppo Sportivo. Deze Haagse formatie zorgde met dit in 1978 uitgebrachte album voor een frisse wind in de Nederpop. Vette knipogen naar Del Shannon, Frank Zappa en Bob Marley zijn duidelijk aanwezig op het album. De nummers op '10 Mistakes' zitten vol met eigenzinnige teksten, lekkere riffs en blinken uit in muzikaal vakmanschap. 



Speciaal voor het 35 jaar jubileum werd in 2012 een reissue uitgebracht op (wit) vinyl en tijdens het optreden in Rotown werd het album integraal Ă©n in de juiste volgorde gespeeld. Geheel onverwacht was er die avond ook nog een gouden plaat uitreiking door Robert Jan Stips (Supersister, Golden Earing, The Nits) die in 1978 het album produceerde. Van de oorspronkelijke bezetting uit 1978 zijn Peter Calicher (keyboards), Max Mollinger (drums) en natuurlijk frontman Hans Vandenburg nog van de partij. Daarnaast verzorgen Lies Schilp en Inge Bonthond de lead- en background vocals en is Joris Lutz te horen op bas.
Wat een feest van herkenning die zondagavond in Rotown. Heel mooi om te horen dat de nummers van '10 Mistakes' 35 jaar na dato nog even fris en funky klonken als in 1978.

[Een verslag van een live optreden van Gruppo Sportivo uit 1978 volgt later op LiveLifeConcerts]




Gruppo Sportivo - Mission A Paris
Live@3 voor 12 Den Haag, Dordrecht (2012)
Hans Vandenburg - Vocals, Guitar
Lies Schilp - Vocals
Inge Bonthond - Vocals
Peter Calicher - Keyboards
Max Mollinger - Drums
Joris Lutz - Bass



Gruppo Sportivo - Hey Girl
Live@Hedon Sessies, Zwolle (2012)




Gruppo Sportivo - Beep Beep Love
Live@Live Uit Lloyd, RTV Rijnmond, Rotterdam (2012)




________________________________________________





WE WANT MORE...WE WANT MORE...WE WANT MORE...





Bombitas

Zangeressen Lies Schilp en Inge Bonthond stonden naast Gruppo Sportivo ook op het podium met onder andere Golden Earing, The Nits, Jan Akkerman, The Scene, Percy Sledge en Spandau Ballet. Vanaf 1990 vormden ze samen het achtergrondkoor bij Herman Brood & His Wild Romance en staan ze bekend als de 'Bombitas'.



Herman Brood & His Wild Romance - Rock 'n Roll Junkie
Live@Rockpalast (1990)



________________________________________________




Great

Gruppo Sportivo Great
In 2018 brengt Gruppo Sportivo alweer hun 12e album uit onder de titel 'Great'. De echte Gruppo Sportivo sound is ook hier weer aanwezig en het album krijgt lovende kritieken in het Algemeen Dagblad, Oor Magazine en Musicmaker.
 



Gruppo Sportivo - What Else Can I Do 
Official Video ('Great' 2018)



________________________________________________




40 jaar Parkpop

Ter ere van het 40 jarig bestaan van het Haagse festival 'Parkpop' schrijft Gruppo Sportivo een nummer wat ze op een wel heel bijzondere manier opnemen.



Gruppo Sportivo - Smartphonesong#1 (2020) 




________________________________________________




TOEGIFT



Gruppo Sportivo - RUDOLPH HE(r)T RENDIER (2020) 

Reacties