Al Green - North Sea Jazz Festival - Rotterdam (10 juli 2010)

Al Green North Sea Jazz Festival Rotterdam 2010

Al Green I'm Still In Love With You 1972
Al Green - I'm Still In Love With You (1972)
Soullegende Al Green, geboren in 1946, had zijn grootste hits in het begin van de jaren zeventig. In die periode kwamen zijn albums uit op het in Memphis gevestigde platenlabel 'Hi-records' van zijn ontdekker Willie Mitchell. Tot ditzelfde label behoort ook de zangeres Ann Peebles. Vooral zijn albums 'Let's Stay Together' uit 1971 en het album 'I'm Still In Love With You' uit 1972 zijn klassiekers. Hierop staan ook zijn meeste hits. Nadat zijn vriendin in 1974 zelfmoord pleegt richt hij zich steeds meer tot het evangelie. Al Green wordt predikant. Hij maakt nog drie albums op het Hi-label, maar zijn eerdere successen zal hij niet evenaren. Van zijn laatst uitgekomen albums krijgt het album 'I Can't Stop' uit 2003 de beste recensies. Ondanks zijn leeftijd weet Al Green de zalen nog steeds plat te spelen. Zijn stem heeft weinig aan kracht ingeboet. Zo ook die avond in 2010 op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. Pure soul!!!!



Al Green (ft. David Gilmour, Jools Holland) - Let's Stay Together
Live@Jonathan Ross Show (2010)





________________________________________________



WE WANT MORE...WE WANT MORE...WE WANT MORE...


1972

Begin jaren zeventig waren de jaren waarin Al Green zijn grootste hits had. Hieronder een live uitvoering van een oorspronkelijk voor de Temptations door Norman Whitfield en Barett Strong geschreven nummer, van zijn album 'Gets Next To You' uit 1971.

 

Al Green - I Can't Get Next To You
Live@WNDT's Street Studio, Manhattan (1972)



________________________________________________



Very Beautiful


Zijn naar mijn idee mooiste nummer is toch wel 'Simply Beautiful' van het album 'I'm Still In Love With You' uit 1972. Hieronder een werkelijk adembenemend prachtige akoestische uitvoering uit 2011.



Al Green - Simply Beautiful
Live Acoustic@VH1 Classic (2011)

Reacties