Willy DeVille - De Goudse Schouwburg - Gouda (2002)

Willy DeVille De Goudse Schouwburg Gouda 2002


Willy DeVille Trio Live At Berlin 2002
Willy DeVille Acoustic Trio Live In Berlin (2002)
Het album 'Willy DeVille Acoustic Trio - Live In Berlin' werd in 2002 tot een van de 10 beste albums van dat jaar gekozen. Willy DeVille, houdt in 1986 de naam van zijn band 'Mink DeVille' voor gezien en gaat vanaf dan verder onder zijn eigen naam. In 1987 brengt hij zijn eerste album 'Miracle' uit. Op dit album, geproduceerd door Mark Knopfler van de 'Dire Straits', staat het nummer 'Storybook Love', wat in dat jaar genomineerd werd voor een Academy Award. In 2002 gaf hij een aantal akoestische concerten waarin hij begeleid werd door Seth Farber op piano en David Keyes op bas. Tijdens dit optreden vertolkt hij covers van onder andere John Hiatt, Jack Dupree, Phil Spector en Gibert BĂ©caud. Ook een aantal van zijn eigen composities zijn te horen, zoals 'Storybook Love' en 'Heaven Stood Still'. In een voor Willy DeVille ongewone zaal (De Goudse Schouwburg) en een ietwat ongewoon publiek gaf hij in 2002 een prachtig ingetogen concert. Willy DeVille overlijdt in 2009.



Willy DeVille - Heaven Stood Still
Live@Berlin (2002)
Willy DeVille - Vocals, Guitar
Seth Farber - Piano, Accordeon
David Keyes - Bas






Willy DeVille - 
Live@New Morning, Paris (2002)
Willy DeVille - Vocals, Guitar
Seth Farber - Piano, Accordeon
David Keyes - Bas


________________________________________________




WE WANT MORE...WE WANT MORE...WE WANT MORE...





Hey Joe

Begin jaren 90 brengt Willy DeVille het album 'Bachstreets Of Desire' uit. Op dit album covert hij het nummer 'Hey Joe' van Jimi Hendrix. Het nummer wordt een bescheiden hit in Europa. Hieronder een bijzondere live uitvoering.



Willy DeVille - Hey Joe
Live@From The Bottomline To The Olympia (1993)



________________________________________________



Betty and Dupree


Een jaar voor zijn dood geeft Willy DeVille nog een prachtig concert in Bonn. Triest dat zo'n markante stem niet meer onder ons is.



Willy DeVille -Betty And Dupree
Live@Museumplatz Bonn, Germany (2008)



________________________________________________



The Incarnations Of Willy DeVille


In 2022 maakt director Larry Locke een prachtige documentaire over het muzikale leven van Willy DeVille. In deze documentaire genaamd 'Heaven Stood Still: The Incarnations Of Willy DeVille' spreekt onder andere soulzanger Ben E. King zijn bewondering voor hem uit.



Movietrailer 'Heaven Stood Still: The Incarnations Of Willy DeVille' (2022)

 

Reacties