Sonido Gallo Negro - Grounds - Rotterdam (13 mei 2017)

Sonido Gallo Negro Grounds Rotterdam 2017


Sonido Gallo Negro Sendero Mistico
Sonido Gallo Negro
Sendero Mistico (2014)
gesigneerd!
Sonido Gallo Negro, oftewel 'het geluid van de zwarte haan', is een instrumentale muziekgroep uit het oosten van Mexico City. Met een mix van Latijns-Amerikaanse klanken als cumbia, sonidero, boogaloo en
chicha*, voorzien van een jaren 60 sausje, zorgden ze op het poppodium van Grounds voor een heerlijke psychedelische sound. De meeste nummers die ze die avond speelden kwamen van hun in 2014 op Glitterbeat Records uitgebrachte album 'Sendero Mistico'. Een heerlijk swingend concert met exotische, excentrieke muziek én psychedelica. Dansen!


*Chicha

Chicha is de muziek van het volk uit Peru en is ontstaan in de jaren zestig. Deze nieuwe muziekstijl ontleent zijn naam aan een (vaak zelfgebrouwen) alcoholisch drankje van de Peruaanse indianen. De chicha muziek maakt veelvuldig gebruik van gitaren, synthesizer, orgel en percussie. Deze wereldmuziek bereikte gek genoeg nooit het grote publiek. 'Sendero Mistico' van Sonido Gallo Negro heeft daar gelukkig verandering in gebracht.





Sonido Gallo Negro - Live@Vive Latino (2015)




________________________________________________





WE WANT MORE...WE WANT MORE...WE WANT MORE...



La Patrona

Hieronder de excentrieke video van het nummer 'La Patrona' van het album 'Sendero Mistico'.



Sonido Gallo Negro - La Patrona
Official Video (2014)





________________________________________________




Alfonso Grana (Selvatica)

Omdat het zo lekker is nog een nummer van het album 'Sendero Mistico'.






________________________________________________



Live on KEXP

Sonido Gallo Negro Mambo Cosmico
Op 26 februari 2019 was Sonido Gallo Negro live te zien op KEXP. In de Panoram Studios van Mexico City speelden ze nummers van hun in 2018 uitgekomen album 'Mambo Cosmico'.





Sonido Gallo Negro - Live@KEXP
Panoram Studios Mexico City (2019)





________________________________________________



Faux Real

In 2018 creërden de Frans Amerikaanse broers Elliott en Virgile Arndt 'Faux Real'. Een combinatie van post-punk, glamrock en R&B met een grote dosis humor. In 2020 kwamen de eerste singles uit met een hoog feelgood niveau. Elliott en Virgile zijn altijd herkenbaar aan hun matchende outfits (Blues Brothers!). Op een van hun singles speelden leden van Sonido Gallo Negro mee.



Faux Real Ft. Sonido Gallo Negro - Live@La Hora Libre (2020)

Reacties