Sting - North Sea Jazz Festival - Rotterdam (14 juli 2013)

Sting North Sea Jazz Festival Rotterdam 2013

Als laatste concert in de Nile zaal van het North Sea Jazz Festival stond zondagavond 13 juli 2013 Sting op het programma. De zaal was overvol, zo vol zelfs dat de deuren gesloten werden omdat er echt niemand meer bij kon. Sting begint zijn optreden met een aantal van zijn hits als 'I'm An Englishman in New York' en 'Every Litlle Thing She Does Is Magic'. Het publiek is hiervoor gekomen en gaat helemaal uit zijn dak. Maar naast zijn hits heeft Sting nog meer prachtige nummers gemaakt en in het vervolg van het concert zijn deze aan de beurt. De band gaat tijdens deze nummers helemaal los en ze krijgen alle ruimte om hun solo's te spelen. Toch vindt het overgrote deel van het publiek het wat minder, zij waren toch echt voor de hitjes gekomen..... Sting laat tijdens dit optreden zijn geweldige muzikaliteit zien, en gelukkig voor de zaal is er aan het einde nog ruimte voor 'Message In A Bottle' en 'Roxanne'. Maar de echte muzikale hoogtepunten zaten toch echt in het middenstuk van het concert!



Sting - Demolition Man
Live@Back To Bass Tour (2011-2013)
Sting - Bass, Vocals
Jo Lawry - Backing Vocals
Vinnie Colaiuta - Drums
Dominic Miller - Guitar
David Sancious - Keyboards
Peter Tickell - Electric Fiddle



________________________________________________





WE WANT MORE...WE WANT MORE...WE WANT MORE...





The Hounds Of Winter

Een van de hoogtepunten tijdens het optreden van Sting in Rotterdam was het nummer 'The Hounds Of Winter'. Hieronder twee live versies van dit nummer. Opvallend is dat beide versies qua uitvoering nogal van elkaar verschillen, waamee maar weer wordt bewezen wat voor een muzikale vakman Sting is.



Sting - The Hounds Of Winter
Live@Tuscany, Italy, September 11, 2001 (when WTC got attacked by the terrorists)





Sting - The Hounds Of Winter
Live@Durham Cathedral, England (2012)



________________________________________________




60th Birthday Concert 

In 2011 viert Sting zijn 60e verjaardag met een groot aantal bekende artiesten in het Beacon Theatre in New York. Onder andere Herbie Hancock, Bruce Springsteen, Billy Joel en Stevie Wonder delen met Sting het podium. Het concert haalt maar liefst 3,7 miljoen dollar op voor de 'Robin Hood Foundation', een organisatie die mensen helpt die in armoede leven in New York.



Sting & Stevie Wonder - Fragile
Live@60th Birtday Concert, The Beacon Theatre, New York (2011)

Reacties