James Hunter - North Sea Jazz Festival - Rotterdam (11 juli 2009)

James Hunter North Sea Jazz Festival Rotterdam 2009


Van Morrisson noemde James Hunter 'het best bewaarde geheim van de Britse R&B'. Het door James Hunter in 2006 uitgebrachte album 'People Gonna Talk' werd genomineerd voor een Grammy in de categorie 'Best Traditional Blues Album'. Zijn muziek ademt de sfeer uit van de jaren 60 en soms heb je het idee dat je het nummer al kent en naar een coverversie luistert. Toch schrijft James Hunter alle liedjes zelf. In een overvolle Congo tent op het North Sea Jazz Festival werd Hunter omringd door een swingende ritme- en blazerssectie en zorgde hij voor een heerlijk rhythm & blues feest waarin zijn fantastische stem exceleerde.




James Hunter - Down Home Girl
Live@North Sea Jazz Festival, Rotterdam (2009)
James Hunter - Vocals, Guitar
Damian Hand - Tenor Sax
Lee Badau - Bariton Sax
Kyle Koehler - Keyboards
Andrew Kingslow - Double Bass
Jonathan Lee - Drums




James Hunter - Think
Live@North Sea Jazz Festival, Rotterdam (2009)



________________________________________________





WE WANT MORE...WE WANT MORE...WE WANT MORE...





Van Morrison

In de jaren 90 trad James Hunter regelmatig op in Londense clubs en daar ontdekte Van Morrison hem en nam hem mee op tournee. Hunter zong op de achtergrondvocalen van Van Morrison's albums 'A Night In San Fransisco' en 'Days Like This' en op zijn beurt zong Morrison mee op twee nummers van Hunter's album 'People Gonna Talk'.


Van Morrison & James Hunter - I'll Never Be Free
Live@Barbican Centre, York, England (2004)



________________________________________________



Daptone

In 2012 verandert de bandnaam in 'The James Hunter Six' en gaat James Hunter de samenwerking aan met Gabriel Roth, een van de oprichters van het Daptone label, wat onder andere artiesten als Sharon Jones en Charles Bradley onder haar hoede heeft. Hieronder een live versie van het nummer 'Baby (Hold On)' van het gelijknamige op het Daptone label uitgebrachte album uit 2016.



The James Hunter Six - Baby (Hold On)
Live@Balcony TV Londen (2016)

Reacties