Al McKay's Earth, Wind & Fire Experience - Jazzaldia - San Sebastian (22 juli 2015)

Al McKay's Earth, Wind & Fire Experience Jazzaldia San Sebastian 2015



De 'Al McKay's Earth, Wind & Fire Experience' is een behoorlijk lange naam voor een band, maar dat heeft een reden... Gitarist Al McKay was tot 1983 oorspronkelijk lid van de band Earth, Wind & Fire. Hij was samen met Maurice White verantwoordelijk voor het bekende Earth, Wind & Fire geluid en schreef mee aan een groot aantal hits. In de jaren '80 kwam er een einde aan de samenwerking tussen Maurice White en Al McKay. Al McKay begon samen met zeven van de dertien originele leden van Earth, Wind & Fire een nieuwe band onder de naam 'Earth, Wind & Fire Experience'. Samen met vijf nieuwe zangers brachten ze op de 50e editie van Jazzaldia in San Sebastian een ode aan de Earth, Wind & Fire sound. Bekend is dat de band er altijd tiptop gekleed uitziet tijdens een optreden, maar helaas waren op het vliegveld de koffers zoek geraakt en traden de mannen op in hun gewone kloffie. Dit en de flink aanwezige regen kon de band er niet van weerhouden om een superswingend concert af te leveren, en inderdaad kwamen alle hits voorbij.






Al McKay's Earth, Wind & Fire Experience
Live@Jazzaldia, San Sebastian (2015)
Al McKay - Guitar
Freddie Flewelen - Bass, Aaron Haggerty - Drums, David Leach - Percussion
Ben Dowling, Dean Gent - Keyboards
Luis González Abreu, Omar Peralta - Trumpet, Justin Kirk - Trombone, Ed Wynne - Saxophone
Devere Ducket, Tim Owens, Claude Woods - Vocals




En hieronder zie je hoe de band er in hetzelfde jaar op een ander festival wel (goed) gekleed uitzag....



Al McKay's Earth, Wind & Fire Experience
Live@Carribean Jazz Festival - Full Concert (2015)





________________________________________________






WE WANT MORE...WE WANT MORE...WE WANT MORE...





EWF 1979

Hét bewijs wat een geweldige energieke band Earth, Wind & Fire was in de jaren zeventig. Wat een power en wat een spelvreugde tijdens hun optreden in Japan in 1979 en dat allemaal onder de bezielende leiding van Maurice White.



Earth, Wind & Fire - Magic Mind
Live@Japan (1979)




________________________________________________




Deniece Williams

Maurice White, de in 2006 overleden oprichter en leider van Earth, Wind & Fire, produceerde ook diverse andere artiesten, waaronder Deniece Williams. Met het prachtige nummer 'Free' van het album 'This Is Niecy' uit 1976 scoorde ze een top 10 hit. En voor de goede luisteraar is duidelijk de herkenbare Earth, Wind & Fire sound te horen. 



Deniece Williams - Free (Album 'This Is Niecy')
Performed on Soul Train (1976)

Reacties