Grace Jones - North Sea Jazz Festival - Rotterdam (7 juli 2017)

Grace Jones North Sea Jazz Festival Rotterdam 2017


Zoals gebruikelijk bij een optreden begon Grace Jones te laat op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. Licht beneveld moest de diva een beetje op gang komen, maar naarmate het concert vorderde kwam haar basstem langzaam tot leven. Muzikaal gezien is een optreden van Grace Jones niet altijd even hoogstaand, maar de combinatie van een extravagante show en de muziek maken haar optredens tot een bijzondere ervaring. Voorzien van bodypainting en wat kleine kledingstukken is ze met haar 69 jaar nog steeds een opvallende verschijning. Met een flink aantal garderobewissels, zoals een glitterbolhoed, een witte paardenstaart, een rieten minirok en een zilveren pruik bracht ze haar show, met als hoogtepunt het nummer 'Pull Up To The Bumper'. In dit nummer krijgt ze het ook nog voor elkaar om zittend op de rug van een beveiliger te klimmen en verder te zingen.



Grace Jones - Pull Up To The Bumper
Live@North Sea Jazz Festival, Rotterdam (2017)
Grace Jones - Vocals
Louis Eliot - Guitar
Charles Stuart - Keyboards
Malcolm Joseph - Bass
.....




'THE SAFETY GUARD SCENE'






________________________________________________





WE WANT MORE...WE WANT MORE...WE WANT MORE...





La Vie En Rose

Grace Jones' eerste grote hit was 'La Vie En Rose'. Dit nummer bracht ze uit in 1977 en was een bewerking van het bekende chanson van Édith Piaf. Hieronder een versie uit 2010 tijdens de Night Of The Proms.



Grace Jones & John Miles - La Vie En Rose
Live@Night Of The Proms (2010)


________________________________________________




A View To A Kill

Naast zangeres en model is Grace Jones ook actrice. Zo speelde ze mee in de James Bond film 'A View To A Kill' en dook ze zelfs met Roger Moore het bed in. Helaas mocht Grace Jones niet de titelsong van de film verzorgen, maar viel de keuze op de band 'Duran Duran'.



Official trailer 'A View To A Kill' (1985)




________________________________________________




Sly & Robbie

Grace Jones Nightclubbing
Grace Jones - Nightclubbing (1981)
Grace Jones' meest succesvolle album is 'Nightclubbing' uit 1981. Op dit album werkt ze samen met het reggaeproducersduo Sly Dunbar en Robbie Shakespeare en er staan grotendeels covers van andere artiesten op. Dit reggaeduo heeft zelf tientallen albums uitgebracht, maar zijn ook te horen op albums van artiesten als Bob Dylan, Mick Jagger, Madonna en Serge Gainsbourg. Op 'Nightclubbing' werkt de combinatie van de sonore stem van Grace Jones en de fascinerende ritmes van Sly (drums) & Robbie (bass) betoverend. Luister eens naar het door Chrissie Hynde van The Pretenders geschreven 'Private Life' en het nummer 'Walking In The Rain' wat oorspronkelijk door de Australische band Flash And The Pan werd uitgebracht.



Grace Jones - Private Life (1980)




Grace Jones - Walking In The Rain (1981)

Reacties