I Am Kloot - Rotown - Rotterdam (17 maart 2010)

I Am Kloot Rotown Rotterdam 2010


Op eigen verzoek weer op willen treden in Rotown Rotterdam. Dat zegt iets over de band en natuurlijk ook over Rotown als poppodium. Het verzoek kwam van 'I Am Kloot' en dit trio bestaat naast zanger John Bramwell uit bassist Peter Jobson en drummer Andy Hargreaves. De band werd opgericht in 1999 in Manchester en grossiert in goed in elkaar zittende popliedjes met een vaak licht melancholische inslag. John Bramwell speelde en zong ondanks zijn gebroken arm (wat volgens zijn zeggen kwam omdat hij uitgegleden was over een plakkaat braaksel) alsof er niets aan de hand was. Wel gaf hij aan dat er die avond vooral teruggegrepen werd op oudere songs, omdat deze "makkelijker" waren om te spelen. En gelukkig maar, want vooral de liedjes van de eerste 2 albums 'Natural History' uit 2001 en 'I Am Kloot' uit 2003 zijn zeer de moeite waard. En met de warme heldere karakteristieke stem van John Bramwell was gelukkig niets aan de hand. Een prachtig concert in een uitverkocht en sfeervol Rotown.


CD laten signeren, Ă©n een kus van de zanger!




I Am Kloot - From Your Favorite Sky
Live@Phono Pop, im altem Opelwerk, RĂ¼sselsheim (2010)
John Bramwell - Vocals, Guitar
Peter Jobson - Bass
Andy Hargreaves - Drums





I Am Kloot - Northern Skies
Live@Guardian Music (2011)





________________________________________________





WE WANT MORE...WE WANT MORE...WE WANT MORE...





Manchester

I Am Kloot Natural History
I Am Kloot - Natural History (2001)
Misschien niet de beste geluidskwaliteit, maar onderstaande video's geven goed weer wat een geweldig trio 'I Am Kloot' was. In 'The Ritz' in hun geboortestad Manchester speelden ze live het prachtige nummer 'Twist' van hun eerste album Natural History uit 2001 en 'Strange Arrangement of Colours' van hun toen net in 2003 uitgekomen tweede album met de gelijknamige titel.






I Am Kloot - Twist
Live@The Ritz, Manchester (2003)





I Am Kloot - Strange Arrangement of Colours
Live@The Ritz, Manchester (2003)




________________________________________________




Solo

Na 8 albums houdt de band I Am Kloot op met bestaan. John Bramwell gaat verder als solo artiest en zijn recente albums en optredens zijn ingetogen en intiem. Zijn laatste project heet 'John Bramwell and the Full Harmonic Convenience'. Met deze band speelt hij nieuwe nummers, maar grijpt ook terug op het oude 'I Am Kloot' materiaal.



John Bramwell and the Full Harmonic Convenience - Leave Alone The Empty Spaces
Live@Royal Northern College of Music (2016)

Reacties