Bettye Lavette - North Sea Jazz Festival - Rotterdam (14 juli 2013)

Bettye Lavette North Sea Jazz Festival Rotterdam 2013


De Congo is het meest sfeervolle podium op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. Een grote circusachtige tent met een prima akoestiek. Die avond in juli stond Bettye Lavette op het podium en de toeloop was enorm. En terecht bleek na afloop. Bettye Lavette, de vrouw die al 50 jaar in de muziek business zat en genoeg tegenslagen had gehad in haar carrière. In haar biografie "A Woman Likes Me' schrijft ze openhartig over pooiers die haar ruïneerden en over meerdere foute beslissingen die haar artistieke doorbraak in de weg hadden gestaan. Gelukkig zijn uit haar moeizame leven prachtige liedjes voortgekomen. Samen met een vierkoppige band klonk ze ondanks haar 69 jaar nog even krachtig als vroeger. De teksten kwamen zo recht uit haar hart dat meerdere bezoekers moeite hadden om hun tranen te bedwingen.




Bettye Lavette - Let Me Down Easy
Live@Jools Holland Annual Hootenanny (2013)




Bettye Lavette - You Don't Know Me At All
Live@Rawa Blues Festival, Katowice, Poland (2015)
Bettye Lavette - Vocals
Brett Lucas - Guitar
Alan Hill - Keyboards
James Simonson - Bass
Darryl Pierce - Drums





Interview Bettye Lavette - Radio 6
North Sea Jazz Festival (2013)




________________________________________________





WE WANT MORE...WE WANT MORE...WE WANT MORE...





1970

Bettye Lavette maakte op haar zestiende al haar eerste plaat. In haar beginjaren waren haar successen marginaal. Pas in 2005 kwam haar grote doorbraak met het door Joe Henry geproduceerde album 'I've Got My Own Hell To Raise'. Joe Henry was ook de man die verantwoordelijk was voor de comeback van soulzanger Solomon Burke.



Bettye Lavette - Joy
Live@Jools Holland (2005)



________________________________________________




Bob Dylan

Bettye Lavette Things Have Changed
Bettye Lavette zet covers helemaal naar haar hand. Ze zingt ze zo passievol dat je het gevoel krijgt dat het haar eigen teksten zijn. In 2018 maakt ze het album 'Things Have Changed' op het Verve label. Hierop staan alleen maar door Bob Dylan geschreven songs. Ze weet ze op een geweldige manier naar haar hand te zetten.


Bettye Lavette - Things Have Changed
Live@eTown, Boulder, Colorado (2018)

Reacties