Quantic - Bird - Rotterdam (11 mei 2014)

Quantic Bird Rotterdam 2014


Quantic Magnetica
Quantic - Magnetica (2014)
gesigneerd!
Met een mix van live muzikanten, elektronica en video trad DJ, producer en muzikant Will Holland (aka Quantic) in 2014 op voor een uitverkocht Bird in Rotterdam. Quantic combineert jazz, breakbeat, dub, ska en soul met tal van andere stijlen. Zijn invloeden haalt hij uit meerdere plekken in de wereld, zo heeft hij naast Engeland en Amerika ook enkele jaren in Colombia gewoond. Al deze muziekstijlen zijn aanwezig op zijn album 'Magnetica' uit 2014. Op dit album maakt Quantic gebruik van een flink aantal gastzangers en zangeressen, zoals mc Shinehead, de Ethiopische zanger Dereb The Ambassador, Alice Russell en Nidia Gongora. Deze laatste uit Colombia afkomstige zangeres was met Quantic meegekomen als zangeres naar Bird. En natuurlijk speelde hij die avond grotendeels nummers van zijn album 'Magnetica'. Stilstaan was geen optie. 




Quantic feat. Nidia Gongora - La Plata
Live@KCRW (2014)



Helaas zijn er geen video opnamen van het concert in Rotterdam, maar wel van 1 dag later in de North Sea Jazz Club in Amsterdam.


Quantic - Live@North Sea Jazz Club, Amsterdam (12 mei 2014)




Quantic - Live@16Tons Club, Moscow (2014)




________________________________________________





WE WANT MORE...WE WANT MORE...WE WANT MORE...





Ondatropica

Ondatropica
In 2012 in Columbia ontmoet Will Holland (Quantic) Mario Galeano. Mario is bassist en leider van de moderne cumbiaband 'Frente Cumbiero'. Samen bedenken ze een nieuw ambitieus project wat de naam 'Ondatropica' krijgt. Het idee is om een album op te nemen in de beroemde geluidstudio 'Estudio Fuentes' in MedellĂ­n. Ze nodigen 49 muzikanten uit tussen de 25 en 82 jaar oud om muziek te komen spelen die grotendeels door Galeano en Holland werd geschreven. Het geheel werd live in de studio gespeeld en opgenomen op een oude 4 sporen machine. Onder de musici zijn legenden als zanger Marcos Micolta, trompettist Jorge Gaviria en pianist Alfredito Linares.



Ondatropica - Descarga Tropica
Live recording@Medellin, Colombia (2012)



________________________________________________




Los Miticos Del Ritmo

Los Miticos Del Ritmo
In datzelfde jaar 2012 onderneemt Quantic nog een project. Dit project met de naam 'Los Miticos Del Ritmo' bestaat uit een zevenkoppige studioband die teruggrijpt naar de vintage cumbia sound van de jaren zestig. Ook dit album werd weer analoog opgenomen.



Los Miticos Del Ritmo - No Pares Hasta Tener lo Suficiente (2012)
(cover Michael Jackson's 'Don't Stop 'til You Get Enough')



________________________________________________




DJ


Naast producer en muzikant treedt Quantic ook op als DJ. In 2017 speelt hij in Los Angeles een meer dan een uur durende set waarin oude en nieuwe cumbia opnames elkaar afwisselen.



Quantic Boiler Room x Budweiser Los Angeles DJ set (2017)




________________________________________________



Nidia Gongora

De Colombiaanse zangeres Nidia Gongora stond die avond in Bird ook op het podium. Op meerdere albums van Quantic is haar stem te horen. De laatste samenwerking dateert uit 2021, wat resulteerde in het album 'Almas Conectadas'. De muziek op dit album is een combinatie van traditionele en folkloristische Colombiaanse muziek. 


Quantic & Nidia Gongora - El Chiclan (Almas Conectadas 2021)


Reacties